Ingrediënten

500 g kipfilet

6 tenen knoflook

1 citroen

200 g Griekse yoghurt

2 el milde olijfolie

1½ el tomatenpuree

1 tl paprikapoeder

1 tl gemalen komijn

½ tl oregano

¼ tl gemalen nootmuskaat

1 tl zout

2 rode ui

4 Souq Libanees brood

 

Bereidingswijze

Snijd de kipfilet in blokjes van ca. 3 cm. Rasp de knoflook fijn. Halveer de citroen en pers de vrucht uit.

 

Meng ¾ van de geraspte knoflook met de helft van de yoghurt, de olie, 3 el citroensap (per 4 personen), de tomatenpuree, paprikapoeder, komijn, oregano, nootmuskaat, het zout en peper in een grote kom.

 

Schep de blokjes kip door de marinade, zodat de kip helemaal bedekt is met een laagje marinade. Zet de kip minimaal 1 uur tot 1 nacht afgedekt in de koelkast.

Steek de barbecue aan. Snijd de rode uien elk in 8 parten. Rijg de blokjes kip en parten ui aan de spiezen. Gril de kipspiesjes in 12-14 min. gaar. Keer regelmatig.

 

Roer ondertussen de rest van de yoghurt met de rest van de knoflook en breng op smaak met zout en peper. Gril de broden 1 min. op de barbecue. Keer halverwege. Serveer de kipspiesjes met het Libanese brood en de knoflookyoghurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google
Spotify
Consent to display content from - Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from - Sound
Cart Overview