Ingrediënten
500 g krieltjes
4 verse regenboogforellen
40 g verse platte peterselie
200 g koelverse semi-gedroogde cherry tomaatjes
400 g olijf gevuld met citroen in blik
100 g kappertjes
2 sjalot
3 tenen knoflook
40 g panko
3 el milde olijfolie
2 citroen
Bereidingswijze
Steek de barbecue aan. Verpak de krieltjes in een groot stuk aluminiumfolie. Leg het pakket ca. 40 min. op de barbecue. Laat ondertussen de forel op kamertemperatuur komen.
Houd 4 takjes peterselie (per 4 personen) apart. Snijd de rest van de peterselie, de semi-gedroogde tomaatjes, de olijven en kappertjes grof. Snipper de sjalotten, snijd de knoflook fijn en meng met de panko. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Spoel de vis schoon en dep droog met keukenpapier. Vul de vis met het kruiden-pankomengsel en bestrijk de beide zijden met ⅔ van de olijfolie. Gril de vis 6-8 min. in een visklem, keer halverwege. Snijd de citroenen in parten.