Ingrediënten

1 citroen

2 tenen knoflook

15 g verse koriander

100 ml milde olijfolie

50 ml granaatappelmelasse

2 el komijnzaad

1 el tomatenpuree

1 tl zout

4 scharrelkippenpoot

 

Bereidingswijze

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Halveer de vrucht en pers het sap eruit. Plet de knoflook en snijd de koriander, inclusief de steeltjes, fijn.

 

Meng de olie, het citroenrasp en -sap, de granaatappelmelasse, het komijnzaad, tomatenpuree, knoflook, koriander, zout en peper tot een marinade. Doe de marinade in een grote ziplockzak.

 

Snijd de kippenpoten aan de velkant enkele keren kruislings in en doe in de zak. Sluit de zak en schud een beetje, zodat de kippenpoten bedekt worden met een laagje marinade. Leg de zak ten minste 2 uur, maar liever 8 uur (een nacht) in de koelkast.

 

Steek de barbecue aan. Haal de kippenpoten uit de marinade en gril ze in een aluminium grillschaal ca. 20 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Breng voor het serveren op smaak met peper en eventueel zout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google
Spotify
Consent to display content from - Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from - Sound
Cart Overview