Ingrediënten
1 citroen
2 tenen knoflook
15 g verse koriander
100 ml milde olijfolie
50 ml granaatappelmelasse
2 el komijnzaad
1 el tomatenpuree
1 tl zout
4 scharrelkippenpoot
Bereidingswijze
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Halveer de vrucht en pers het sap eruit. Plet de knoflook en snijd de koriander, inclusief de steeltjes, fijn.
Meng de olie, het citroenrasp en -sap, de granaatappelmelasse, het komijnzaad, tomatenpuree, knoflook, koriander, zout en peper tot een marinade. Doe de marinade in een grote ziplockzak.
Snijd de kippenpoten aan de velkant enkele keren kruislings in en doe in de zak. Sluit de zak en schud een beetje, zodat de kippenpoten bedekt worden met een laagje marinade. Leg de zak ten minste 2 uur, maar liever 8 uur (een nacht) in de koelkast.
Steek de barbecue aan. Haal de kippenpoten uit de marinade en gril ze in een aluminium grillschaal ca. 20 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Breng voor het serveren op smaak met peper en eventueel zout.