Ingrediënten
750 g tofu
2 tenen knoflook
2 el zonnebloemolie
150 ml appelsap
100 ml sojasaus
2 el appelciderazijn
4 el ahornsiroop
1 tl chilivlokken
4 sjalot
Bereidingswijze
Laat de tofu uitlekken. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een kleine pan en bak de knoflook 2 min. op middelhoog vuur.
Voeg de appelsap, sojasaus, appelciderazijn, ahornsiroop en chilivlokken toe en breng het mengsel aan de kook. Laat 5-7 min. op laag vuur koken, tot het mengsel iets is ingedikt. Laat de marinade iets afkoelen. Snijd de sjalotten in dunne ringen. Doe met de marinade in de ziplock zak.
Snijd ondertussen de tofu in blokjes van ca. 3 cm. Doe de blokjes bij de marinade in de zak. Leg ten minste 1 uur maar liever 8 uur (een nacht) in de koelkast.
Steek de barbecue aan. Rijg de blokjes tofu aan de spiesen en gril ze in 12-15 min. tot knapperig en gaar. Keer regelmatig en bestrijk ze met de ingekookte marinade.