Het schoonmaken van je BBQ kan een hele klus zijn. Zeker als je een beginnende BBQ-chef bent. Er zijn een hoop opties om jouw BBQ schoon te houden. In dit gaan we het hebben over 3 tools voor het schoonmaken van jouw BBQ!

Grill borstel

De meest voor de hand liggende keuze is een grill borstel. Vaak hebben grill borstels een soort metalen draden waarmee je alle resten goed kunt verwijderen. Dit doe je door gewoon heen en weer de borstel te bewegen over de grill. Dit kun je het beste met de richting van de grill rooster mee doen zodat de resten niet in het rond vliegen.

Wat een nadeel is aan een grill borstel is dat er draden van de borstel kunnen vallen door te harde druk of lang gebruik. Het is daardoor mogelijk dat als je deze over het hoofd ziet, deze in het eten terecht kunnen komen tijdens de volgende BBQ. Met een tool zoals het schoonmaak blok of een grill schraper voorkom je dat er borstel draden achter blijven na het schoonmaken.

Schoonmaak blok

Je kunt in plaats van een borstel ook een schoonmaak blok gebruiken. Deze tool gebruik in principe hetzelfde als de borstel, maar het schoonmaak blok komt moeilijker tussen de randjes van het grill rooster.

Grill schraper

Een grill schraper is een soort mes dat vastzit aan een handvat. Hiermee worden de etensresten van de BBQ-grill geschraapt zodat deze klaar is voor de volgende BBQ sessie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google
Spotify
Consent to display content from - Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from - Sound
Cart Overview