Welke keuze beter is hangt af van wat jij wilt hebben van de brandstof. Beide hebben hun eigen voor- en nadelen.  In dit blog leggen we je eerst het verschil tussen de twee uit, daarna geven wij een advies om je op weg te helpen!

Houtskool

Houtskool is in feite verkoold hout, het is dus al een keer verhit. Door dit proces zijn alle sappen eruit verdwenen. Vanwege de droogte van houtskool bandt het sneller en harder. Zo kan houtskool temperaturen van 700°C bereiken. Wat hier een nadeel aan is, is dat houtskool snel op brand. Zo kun je er maar ongeveer 2 uur mee doen.

Briketten

Brikketen worden gemaakt van de resten die overblijven na het maken van houtskool. Er bestaat ook een speciale soort briketten die wordt gemaakt van kokosnootschillen. Deze variant is milieuvriendelijk en ze branden net iets beter, maar wel iets duurder dan de ‘gewone’ briketten. Briketten worden minder warm dan houtskool, maar blijven wel langer gloeien. Ook komen de briketten minder snel op temperatuur waardoor je iets meer geduld zult moeten hebben.

Wij raden aan om briketten te gebruiken van je iets langzaam en met lage temperaturen wilt BBQ’en. Voor bijvoorbeeld een grote steak zijn briketten dus perfect! Wanneer je iets snel of heel heet wilt BBQ’en gebruik dan houtskool. Ook voor beginnende BBQ-chefs is houtskool ideaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google
Spotify
Consent to display content from - Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from - Sound
Cart Overview