Voor 4 personen
15 g verse munt
15 g verse koriander
15 g verse platte peterselie
2 el kappertjes
2 ansjovisfilets
5 el traditionele olijfolie
½ citroen
4 entrecotes
Steek de barbecue aan. Voor de salsa verde verwijder je de blaadjes van de munttakjes en doe je ze in de kom van een staafmixer. Hak de koriander en peterselie grof en voeg de helft van de kappertjes, ansjovis en 4/5 olijfolie toe aan de muntblaadjes. Maal tot een gladde saus en doe in een kom. Knijp de citroen erboven uit. Roer de resterende kappertjes erdoor. Kruid met peper en eventueel zout.
Bestrijk beide zijden van de entrecote met de resterende olie en bestrooi met zout en peper. Als de kolen branden, leg je de entrecote op de grill. Bak ze, afhankelijk van de dikte en gewenste rijpheid, ongeveer 5 minuten (medium). Halverwege draaien. Haal het vlees van de grill en laat het 5 minuten rusten onder het deksel van een pan of aluminiumfolie. Gebruik Salsa Verde om entrecotes te serveren.